Lohkoketjuteknologian haasteet - Soininen, Olli (2020)
Lohkoketjuteknologia on herättänyt ympärilleen suurta hehkutusta. Teknologia on ilmiönä uusi ja sen on sanottu olevan suurin juttu sitten internetin. Julkisuuteen lohkoketjuteknologia on noussut enimmäkseen kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, suuren taloudellisen arvon nousun myötä. Lohkoketjuteknologia on kuitenkin itsessään kryptovaluuttoja suurempi kokonaisuus, joka mahdollistaa eri asioiden tekemisen uudella tavalla. Koska lohkoketjuteknologia on ilmiönä tuore, sillä on haasteita edessään, sekä teknologian sisäisiä että ulkoisia, jotka täytyy ratkaista ennen teknologian laajempaa käyttöönottoa. Tässä tutkielmassa käydään läpi, kuinka lohkoketjuteknologia käytännössä rakentuu, sisäiset haasteet, kuten haavoittuvuus ja skaalautuvuus sekä ulkoiset haasteet, esimerkiksi lakisääteiset asiat. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena.