GPS-navigointi ulkonaliikkujan tukena - Wahlroos, Juho (2020)
Tässä työssä on tarkasteltu hahmotusta ja GPS-navigointia, joita ulkona liikkuja kohtaa ja käyttää. Tässä tarkastelussa on otettu käyttöön tekninen aspekti, jolla pyrittiin rajamaan aihe-aluetta, jota on yleisestä kirjallisuudesta tarkasteltu. Aspektilla tarkennettiin GPS-navigointia tarkemmalle laitteen käytön tasolle. GPS-navigoinnista on haluttu nostaa esille sen käyttötarkoituksista kävelyä ulkona. Siinä on tuotu esille tilan hahmottamista ulkoilman ympäristössä, mitä koetaan tai miten sitä on koettu. Mitä noin yleensä kaupunkimiljöössä, sen läpiliikkumisessa tulee vastaan? Tutkimuskirjallisuutta haettiin käyttäen kahta hakusanaa: ”walking” ja ”navigation”. Teosten esittämiin seikkoihin tukeutuen, mitä on tutkittu, esitetyt näkökulmat ulkona liikkuttaessa valottavat hahmottamisen avuksi tuotettuja ratkaisumalleja, miten GPS-navigoinnilla pystytään tukemaan ulkona liikkujan liikkumista (käyttämällä sovellusta ja sen GPS –mittauksia, liikkumisen tueksi). Keskeinen seikka, sovelluksen käytön lisäksi, on edelleen maamerkkien käyttö.