Agenttipohjainen proseduraalinen maaston generointi peleissä - Rajala, Joonas (2020)
Proseduraalinen maaston generointi on yleinen tapa luoda sisältöä peleihin ilman suurta ihmistyöpanosta. Useimmat tähän käytetyt metodit käyttävät toimintaperiaatteenaan kohinoita ja matemaattisia algoritmeja jotka usein ovat vaikeasti ymmärrettäviä sekä huonosti hallittavissa. Tässä tutkielmassa selvitetään millainen on ohjelmistoagentteja käyttävä vaihtoehto ja mitkä ovat sen edut.