“Red-haired teacher slain” : critical discourse analysis of news reportings in the case of Roseann Quinn - Toivakka, Justiina (2020)
Saamme suuren osa informaatiosta erilaisten uutisväylien kautta. Vaikka perinteisten sanomalehtien ja muiden vastaavien uutisjulkaisujen merkitys tiedonvälittäjinä on vähentynyt viime vuosina digitaalisten uutisten myötä, uutiset ovat yhä merkittävä osa tiedonsaantiamme. Uutissisällön kuluttamisessa kriittinen lukutaito on ensiarvoisen tärkeää. Eri tahot saattavat pyrkiä välittämään tietoa tietystä näkökulmasta omien tarkoitusperiensä mukaisesta. Tämä voi tapahtua manipuloimalla, muokkaamalla tai muuten esittämällä uutiset tavalla, jotka toisintavat tietyn tahon näkemyksiä ja mielipiteitä.