Sosiaalinen tuki johtaja-alaissuhteessa : kulttuurituottajien kokemuksia - Laiho, Marika (2020)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli kuvata kulttuurituottajien kokemuksia johtajalta haetusta ja saadusta sosiaalisesta tuesta sekä negatiiviseksi että positiiviseksi koettujen tilanteiden yhteydessä. Tavoitteena oli myös kuvata sitä, millainen merkitys saadulla tuella on työntekijöille. Sosiaalista tukea on aikaisemmin tutkittu etenkin negatiivisten tilanteiden yhteydessä, joten ilmiön tarkastelu positiivisten tilanteiden yhteydessä tarjoaa uutta näkökulmaa aiheeseen. Negatiivisten ja positiivisten tilanteiden tarkastelu samassa tutkielmassa auttaa myös hahmottamaan näihin tilanteisiin kytkeytyvässä sosiaalisessa tuessa mahdollisesti ilmeneviä eroavaisuuksia. Tutkielman tutkimusote oli laadullinen ja aineistonkeruumenetelmänä hyödynnettiin teemahaastattelua. Aineisto kerättiin haastattelemalla seitsemää kulttuurituottajaa. Aineiston analyysi oli yhdistelmä aineistolähtöistä sisällönanalyysiä ja teorialähtöistä analyysiä.