Ihmisoikeusperustaisuus maahanmuuttajataustaisten perheiden parissa tehtävän lastensuojelutyön lähestymistapana - Räsänen, Kati (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on määritellä ihmisoikeusperustainen lastensuojelutyön lähestymistapa kontekstiin, jossa toimitaan maahanmuuttajataustaisten perheiden parissa. Tutkimusaihetta lähestytään käytäntötutkimuksen orientaation kautta, hiljattain maahan muuttaneiden perheiden ja lasten kanssa työskentelevän lastensuojelun tiimin dialogisena tiedonmuodostuksen prosessina. Maisteritutkielman tekijä oli tutkimusprosessissa sekä tutkimuksen toteuttaja, että tutkimukseen osallistuja yhtenä lastensuojelutiimin työntekijöistä. Tutkimusprosessiin osallistui myös toinen, omaa tutkimustaan tekevä tutkija. Tutkimusaihe on tärkeä, sillä Suomessa ei ole juuri ollenkaan sosiaalityön tutkimusta lastensuojelun työskentelystä maahanmuuttajataustaisten perheiden parissa. Myös ihmisoikeusperustaisuus sosiaalityön tai lastensuojelutyön lähestymistapana on Suomessa harvinainen ja vähän tutkittu aihe.