Oulun läänin henkirikollisuus 1945–1950 - Kemppainen, Sanna (2020)
Pro gradu -tutkielmani käsittelee henkirikollisuutta sodan jälkeisessä Oulun läänissä. Tutkimuksessani tarkastelen, millaisia henkirikoksia sodan jälkeisessä Suomessa tehtiin ja miten rauhaan palaamisen ongelmat näkyivät kasvaneessa henkirikollisuudessa.