Kaikkien rauha : (nais)rauhanrakentajien käsityksiä vuorovaikutuksesta ja naisten roolista rauhanrakennuksessa - Aho, Mirna (2020)
Konflikteja syntyy ja niitä ratkaistaan jatkuvasti erilaisissa konteksteissa ja eri tasoilla, kuten interpersonaalisella, kulttuurienvälisellä ja kansainvälisellä tasolla. Riippumatta siitä, millaisesta konfliktista on kyse, konfliktit syntyvät ja ne ratkaistaan vuorovaikutuksessa. Näihin vuorovaikutustilanteisiin vaikuttaa olennaisesti se, ketkä konflikteja ratkaisevat ja keitä rauhanrakennustilanteisiin osallistuu. Huolimatta siitä, että naisten roolin tärkeydestä rauhanrakennuksessa on puhuttu jo vuosikymmeniä, työskentelee naisia esimerkiksi rauhanvälittäjinä, neuvottelijoina ja rauhanturvaajina edelleen minimaalisen vähän ja naisten tekemä rauhantyö jää usein tunnistamatta ja tunnustamatta.