Valtataisteluita ja käsitysten haastamista : miehiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan diskurssit Helsingin Sanomissa - Martikainen, Sara (2020)
Tässä pro gradu –tutkielmassa tarkastellaan, millaisia diskursseja miehiin kohdistuvasta lähisuhdeväkivallasta muodostuu mediassa. Tarkoituksena on siis tutkia, minkälaisena miehiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan mediakuva näyttäytyy Suomessa vaikutusvaltaisen sanomalehden mielipidekirjoituksissa. Lisäksi tarkastelussa ovat retoriset keinot, joita näissä kirjoituksissa on käytetty vakuuttavuutta lisäämässä. Tutkielman tarkoituksena on tarkastella sitä, miten miehiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan ilmiö merkityksellistyy sanomalehtikirjoituksissa ja millaisia seurauksia näillä muodostuvilla merkityksellistämisen tavoilla voi olla.