En- eller tvåspråkiga lösningar? : diskursanalys om användning av begreppet ”den taxellska paradoxen” i Vasabladets debattinlägg 2013–2018 - Valkonen, Eero (2020)
Tutkimuksessa tarkasteltiin suomenruotsalaisen sanomalehden mielipidekirjoituksia, joissa otetaan kantaa käsitteeseen Taxellin paradoksi. Taxellin paradoksilla tarkoitetaan käsitystä, jonka mukaan yksikieliset ratkaisut ovat välttämättömiä toimivan kaksikielisyyden toteutumiseksi kaksikielisten ratkaisujen johtaessa lopulta yksikielisyyteen.