Pilvipohjaisten toiminnanohjausjärjestelmien hyödyt - Kinnunen, Samu (2020)
Yritykset ovat jo vuosikymmenten ajan pyrkineet tehostamaan liiketoimintaansa toiminnanohjausjärjestelmien avulla. Pilvipalvelut ovat suuri nouseva trendi nykyajan liikemaailmassa. Ne ovat vallanneet myös toiminnanohjausjärjestelmien markkinat. Pilvipohjaisilla ja perinteisillä toiminnanohjausjärjestelmillä on monia eroja. Perinteiset toiminnanohjausjärjestelmät vaativat yritykseltä suuria investointeja IT-infrastruktuuriin. Pilvipohjaiset toiminnanohjausjärjestelmät puolestaan pyörivät kokonaan palveluntarjoajan palvelimilla ja niitä voidaan käyttää verkkoselaimen välityksellä. Pilvipohjaisten toiminnanohjausjärjestelmät tarjoavat samat ominaisuudet kuin perinteiset järjestelmät, mutta merkittävästi halvemmilla käyttöön perustuvilla maksuilla. Aiheen tutkiminen on tärkeää, sillä monet yritykset ovat alkaneet siirtää toiminnanohjausjärjestelmiään ja muita palveluitaan pilveen. Tutkielman tehtiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman tarkoituksena oli selvittää mitä hyötyjä pilvipohjaisilla toiminnanohjausjärjestelmillä on yrityksille perinteisiin toiminnanohjausjärjestelmiin verrattuna. Tulosten mukaan pilvipohjaisilla toiminnanohjausjärjestelmillä on kustannuksiin liittyviä hyötyjä kuten matalat etukäteis- ja ylläpitokustannukset ja teknologisia hyötyjä kuten käytettävyys, skaalautuvuus, päivitys ja luotettavuus.