Expected effects of IFRS 17 on the transparency and comparability of insurance companies' financial statements - Rajala, Matti (2020)
IFRS 17 -standardi tulee voimaan 1.1.2023, ja sen tavoitteena on parantaa vakuutusyhtiöiden tilinpäätöstietojen vertailukelpoisuutta ja läpinäkyvyyttä. IFRS 17 -standardia sovelletaan vakuutussopimuksiin ja se tulee korvaamaan IFRS 4 -standardin. IFRS 4 -standardi sallii erilaisten arvostusmenetelmien käytön vakuutussopimuksia arvostettaessa, mikä voi aiheuttaa ongelmia tilinpäätöstietojen vertailukelpoisuuteen.