Lainsäätäjän tarkoitus ja lastensuojelulaki puhetekoteorian näkökulmasta : 'too big to fail?' - Lepola, Henri (2020)
Tutkielman tutkimustehtävänä on selvittää millaista lastensuojelun käytäntöä vuonna 2007 voimaan tulleella lastensuojelulailla on tultu tehdyksi ja miten se vastaan lainsäätäjän tarkoitusta. Sekä lainsäätäjän tarkoitus että säädös ovat tutkimuskohteita, joita pystyy tutkimaan lainsäädäntöprosessin kirjallisten tuotosten kautta. Lainsäätäjän tarkoitusta käy ilmi lain esitöistä ja tulos valmiista säädöksestä. Tutkimuksen aihe on sosiaalityön kannalta tärkeä lastensuojelun käytäntöjen rakenteiden oikeudellisen tuottumisen, kehittämisen ja ymmärtämisen lisäämiseksi ja tarvittaessa muuttamiseksi.