Tietoturvahaasteiden huomioiminen ERP-järjestelmähankkeissa - Saari, Sebastian (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tunnistaa ja määritellä ERP-järjestelmiä koskevia tietoturvahaasteita ja niiden tietoturvaan vaikuttavia tekijöitä, joita huomioimalla voidaan ERP-järjestelmähankkeissa toteuttaa mahdollisimman turvallisia järjestelmäratkaisuja ja tietoturvan mukaista toimintaa. Lisäksi tutkielmassa perehdytään tietoturvaan ja siihen vaikuttamiseen yleisemmällä tasolla tietoturvaa tavoittelevien organisaatioiden näkökulmasta. ERP-järjestelmät ovat organisaatioiden liiketoiminnan kannalta kriittisiä järjestelmäkokonaisuuksia, joiden arkaluontoisen datan turvaaminen on merkittävää riskien välttämiseksi ja tietoturvan ylläpitämiseksi. Tutkielmassa käsitellään ERP-järjestelmien tietoturvaa pilvipohjaisten ERP-järjestelmien, järjestelmien tietoturvaa edistävien keinojen, ERP-järjestelmän käyttäjien, sekä tietoturvaan vaikuttavien säädösten näkökulmasta.