Iän vaikutus maksimi- ja nopeusvoimaan eri lajitaustan omaavilla miehillä - Hopeapuu, Eetu (2020)
Harjoitustaustalla on suuri vaikutus maksimaaliseen voimaan ja tehontuottoon, mutta ikääntyminen johtaa molempien tekijöiden heikentymiseen. On epäselvää, kuinka suuri osa heikentymisestä on ominaisuuden käyttämättömyyttä ja kuinka paljon ikääntymisestä itsestään johtuvaa. Työn tavoitteena oli selvittää, miten lajitausta ja ikä vaikuttavat voimantuotto-ominaisuuksiin eri ikäisillä terveillä miehillä. Pro gradu -työ on osa laajaa Jyväskylän yliopiston Gerontologisen tutkimuskeskuksen tutkimusprojektia ”Urheilijat ikääntymisen ja toimintakyvyn tutkimusmallina”.