Men and masculinities in Nordic cinema and its American remakes : a comparative analysis - Mustonen, Valtteri (2020)
Tässä maisterintutkielmassa analysoin kahta pohjoismaissa tuotettua elokuvaa sekä niiden amerikkalaisia elokuva-adaptaatioita. Analyysin tavoitteena on saada selville, kuinka kyseisissä elokuvissa esitetään miehiä ja maskuliinisuutta sekä verrata näitä kahdessa eri kulttuurisessa kontekstissa tuotettua elokuvaa tästä näkökulmasta. Tutkielman aineistoksi valikoituivat tanskalainen Brødre (2004) ja norjalainen Kraftidioten (2014) sekä molempien amerikkalaiset uudelleenfilmatisoinnit Brothers (2009) ja Cold Pursuit (2019).