Workseed-ohjelman käyttöönotto Seinäjoen ammattikorkeakoulussa työharjoitteluiden ohjauksen välineenä - Kohtala, Suvi (2020)
Tämän mixed methods -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää ja kuvata Seinäjoen ammattikorkeakoulussa käyttöönotettua Workseed-ohjelmaa työharjoitteluiden ohjauksen välineenä. Tarkoituksena oli kartoittaa kokemuksia ohjelman käyttöönottamisesta ja käytöstä, vertailla eri kohderyhmien kokemuksia ohjelmasta sekä tarkastella sitä, miten uuden ohjelman käyttöönotto on muuttanut työharjoittelun ohjausta. Aineisto kerättiin sähköisellä kyselyllä, joka kohdennettiin opettajille ja opiskelijoille. Tämän jälkeen toteutettiin kuuden opettajan teemahaastattelut. Käyttöönottoon ja käyttöön liittyviä teemoja tarkasteltiin UTAUT-mallin avulla, joka yhdistää useita käyttöönottoon liittyviä teorioita. Tutkimuksen mukaan ohjelman käyttö koettiin positiivisena asiana, vaikka käytössä oli ilmennyt haasteita. Suurin osa koki ohjelman käyttämisen helppona ja mielekkäänä. Sukupuolen tai iän ei havaittu olevan yhteydessä ohjelman käyttöön. Opettajat kokivat oman työmääränsä lisääntyneen ohjelman käyttämisen myötä, mutta sitä ei nähty negatiivisena asiana, vaan opiskelijoiden oppimisen kannalta hyvänä asiana. Ohjelma koettiin hyvänä pedagogisena lisänä omaan ohjaustyöhön.