Rajanylityksiä : taidelähtöisen ryhmätyöskentelyn hyötyjä taideperustaisiin tutkimuksiin osallistuneille pakolaisille ja maahanmuuttajataustaisille henkilöille - Koivukoski, Tuija (2020)
Kuvailevana kirjallisuuskatsauksena toteutetun kandidaatintutkielman tehtävänä on selvittää, miten eri ikäiset pakolaiset ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt hyötyvät taidelähtöisestä ryhmätyöskentelystä osana eri puolilla maailmaa toteutettuja taideperustaisia tutkimuksia. Tutkielman aineisto painottuu eri tieteenaloilla, 2000-luvulla julkaistuun tutkimukseen. Tutkielman seitsemästä vertaisarvioidusta tutkimusartikkelista koostuvaa aineistoa tarkastellaan tutkimukseen ja ryhmätyöskentelyyn osallistuneen omasta hyötynäkökulmasta.