Sosiaalityöntekijänä verkossa : eettisesti harmaa alue? - Majuri, Minttu-Maaria (2020)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on selvittää millaisia eettisiä haasteita sosiaalityöntekijä kohtaa sosiaaliseen mediaan liittyen. Digitalisaation tuomat erilaiset keinot tehdä työtä verkossa ja sosiaalisen median luoma mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä päästä asiakkaita lähemmäksi ovat antaneet sosiaalityöntekijöille mahdollisuuksia toteuttaa työtä monin eri tavoin. Tutkielman tarkoituksena on nostaa esille näitä eettisiä haasteita ja näkökulmana on sosiaalityöntekijän tai sosiaalityön opiskelijan toiminta verkkopalveluissa tai sosiaalisessa mediassa.