Pelillisyys isyyteen valmistautumisen tukena odotusvaiheessa - Koivunen, Suvi (2020)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää odotusaikaisten isien käsityksiä pelillisyydestä osana isyyteen valmistautumista. Pelillisyyttä tutkitaan VauvaPolku-pelin avulla, jossa pelin tarkoituksena on tukea vanhempien kasvua omaan vanhemmuuteensa. Tutkimuksessa selvitetään myös odotusaikaisten isien kehitysideoita VauvaPolku-peliä kohtaan. Tutkimukseen osallistui kuusi miestä ja he olivat iältään 25−40-vuotiaita. Tutkimuksen aineisto kerättiin puolistrukturoituna ryhmähaastatteluna sekä kolmena yksilöhaastatteluna. Tutkimus on laadullinen fenomenografinen tutkimus.