Eläinavusteisen sosiaalityön vaikutukset lastensuojelun asiakkaiden voimaantumiseen - Lepola, Marika (2020)
Tutkin tässä kandidaatintutkielmassa eläinavusteisen työskentelyn vaikutuksia lasten ja nuorten voimaantumiseen sekä eläinavusteisten menetelmien hyödyntämistä lastensuojelun sosiaalityössä. Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä toimii Juha Siitosen voimaantumisteoria. Lisäksi käsittelen eläinavusteisen työskentelyn sateenvarjokäsitettä Green Carea sekä eläinavusteista työskentelyä ja sen kehitystä laajemmin. Eläinten läsnäolo voi oikein sovellettuna esimerkiksi rentouttaa ihmistä ja laskea stressihormonien tasoa, joten se voisi tarjota keinoja haastavien asiakastilanteiden sujuvoittamiseen lastensuojelussa.