Joukkuevoimistelijoiden kehonkuva - Mäkelälammi, Noora (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää kuinka paljon kehotyytymättömyyttä ja häiriintynyttä syömiskäyttäytymistä nykyisillä ja jo uransa lopettaneilla yli 15-vuotiailla joukkuevoimistelijoilla esiintyy. Lisäksi vertailussa oli eri sarjatasoilla (kansainvälinen taso, kansallisen tason SM-sarja, kilpasarja ja harrastesarja) kilpailevien joukkuevoimistelijoiden väliset erot kehonkuvan ja syömiskäyttäytymisen suhteen. Aineisto kerättiin digitaalisella kyselylomakkeella, johon vastasi 364 nykyistä ja jo uransa lopettanutta joukkuevoimistelijaa. Vastanneista nykyisiä joukkuevoimistelijoita oli 147 ja lopettaneita 217. Aineistoanalyysissä vertailtiin eri ryhmien vastausten keskiarvoja T-testin ja yksisuuntaisen varianssianalyysin avulla.