Traumainformoidut menetelmät osana pakolaisten parissa tehtävää sosiaalityötä - Bakajic, Maria (2020)
Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään kuvailevan kirjallisuuskatsauksen avulla traumainformoituihin menetelmiin ja toimintatapaan sosiaalityössä pakolaistaustaisten asiakkaiden parissa tehtävän työn kontekstissa. Tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella millaisia traumainformoidut menetelmät ovat sosiaalityössä sekä miten traumainformoituja menetelmiä voidaan käyttää pakolaistaustaisten asiakkaiden kanssa työskenneltäessä. Tutkimusaineisto koostuu 11:sta englanninkielisestä, tieteellisissä aikakausilehdissä julkaistuista vertaisarvioiduista artikkeleista.