Ohjelmistokehittäjän ja projektipäällikön kompetenssit - Itkonen, Ilkka (2020)
Tänä päivänä yhteiskunta on todella riippuvainen erilaisista ohjelmistoista käytännössä jokaisella osa-alueella. Ohjelmistoja tuottamaan tarvitaan luonnollisesti erityisesti ohjelmistokehittäjiä, mutta myös ohjelmistoprojekteista vastaavia projektipäälliköitä. Tietojen ja taitojen mittarina käytetään yleisesti termiä kompetenssi. IT-ala on erittäin kilpailullinen ja vaativa nykyisin, joten on erittäin tärkeää selvittää, mitkä ovat tänä päivänä keskeiset kompetenssit ohjelmistokehittäjälle ja projektipäällikölle. Kirjallisuuskatsauksesta selvisi, että ohjelmistokehittäjälle tärkeimmät kompetenssit ovat työkokemus, ohjelmointitaidot sekä vuorovaikutustaitot. Projektipäällikön näkökulmasta tärkeimmiksi kompetensseiksi nousivat erityisesti johtamistaidot, tiedot toimialasta, kokemus organisaation toiminnasta ja monien asioiden suorittaminen samanaikaisesti.