Algoritmisen ajattelun opiskelu ITPK0003-kurssilla : vaikuttavat tekijät ja suoriutuminen - Keskiniemi, Matti (2020)
Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, mitkä tekijät vaikuttivat opiskelijoiden menestykseen ITKP0003-kurssin loppukokeessa. Tutkimuksessa analysoitiin opiskelijoiden loppukokeen vastauksia määrällisin menetelmin, sekä loppukoe ja kurssimateriaali sisällönanalyysia hyödyntäen. Loppukokeen analyysista ei löydetty selittäviä tekijöitä opiskelijoiden menestykselle. Kurssimateriaalin analyysista huomattiin, että kurssi ei käsittele kaikkia algoritmiseen ajatteluun kuuluvia ominaisuuksia.