Työntekijäkokemus toimistomuutossa : kertomuksia organisaatioestetiikan näkökulmasta - Hurme-Tikkanen, Satu (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on tulkita työntekijöiden kertomusten kautta työntekijäkokemusta muutoksessa, jossa organisaatio muuttaa uuteen toimistoon. Tutkimuksen päätutkimuskysymys on: ”Minkälaisena työntekijäkokemus toimistomuutossa ilmenee haastateltavien kertomuksissa?”. Alatutkimuskysymyksenä esitetään: ”Millaisia tulkintoja haastateltujen kertomuksista nousee esiin muutoksen johtamisesta ja mahdollisuudesta olla osallisena muutoksessa?”. Tutkimuksen kohteena on 14 työntekijää kolmesta eri suomalaisesta yrityksestä. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena, ja teoreettiseksi viitekehykseksi valikoitui organisaatioestetiikka. Aineiston analyysi perustuu kolmeen keskeiseen teemaan: muutosjohtaminen, henkilöstön osallisuus muutoksessa ja empatia organisaatiokontekstissa. Aineisto tuotettiin teemahaastatteluin ja analysoitiin narratiivimuotoanalyysiä hyödyntäen. Keskeinen tulos on, että yksilöiden kertomuksista voi tulkita täysin uniikkeja kokemuksia, mutta kertomusten juonimuodoista löytyy myös yhtäläisyyksiä. Neljä löydettyä juonimuotoa ovat: stabiili, regressiivinen, progressiivinen ja komedia-romanssi. Juonikäyrien muotoon vaikuttaa aistein saatu ja tulkittu tieto, kokemus ympäristöstä. Työntekijäkokemuksia organisaation vuorovaikutusympäristössä tuodaan tuloksissa esiin osallisuuden ja empatian teemojen alla. Johtopäätöksinä esitetään, että muutossa työntekijäkokemukseen vaikuttavat monet seikat ja koko organisaatioympäristö on työntekijän esteettisen arvioinnin kohteena. Erot ja yhtäläisyydet muutoksen johtamisen kokemuksesta liittyivät kokijan rooliin, ammatti-identiteettiin, sosiaalisten suhteiden merkityksellisyyteen, tiedon määrään ja laatuun, henkilökohtaisiin turvallisuuden tarpeisiin ja kykyyn hyödyntää organisaation tarjoamia ja omia resursseja. Tulosten perusteella esitetään, että vahvistamalla organisaation empatiaprosessia, muutoksesta on mahdollista tehdä kokemus, joka lisää työtekijöiden yhteenkuuluvuuden tunnetta ja halua tehdä muutoksesta yhdessä hyvä.