Ulkoisten sidosryhmien osallistamisella laajemman tiedon lähteille : tapaustutkimus asiakkaiden osallistamisesta kaupunkikehityshankkeen suunnitteluvaiheessa - Javanainen, Janina (2020)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkitaan, miten organisaatio voi osallistaa ulkoisia sidosryhmiään. Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tietoa osallistamisen toimivista menetelmistä ja käytännöistä, osallistamisen tuottamista hyödyistä sekä osallistamiseen sitoutumisesta. Tutkielman teoreettinen viitekehys koostuu osallistamisen tarkastelusta eri näkökulmista, dialogisesta osallistamisesta sekä osallistamiseen liittyvistä hyödyistä ja haasteista. Osallistamisen nähdään tuottavan aineetonta pääomaa, joka jakautuu sosiaaliseen pääomaan ja tietopääomaan.