Hyvä paha aktivointi : aktivointitoimenpiteiden positiivisten ja negatiivisten vaikutusten arviointia pitkäaikaistyöttömien nuorten näkökulmasta - Ylistö, Sami (2020)
Työttömyys on aikuissosiaalityön kannalta keskeinen ongelma, koska työttömyys on kiinteä osa lähes kaikkien aikuissosiaalityön asiakkaiden arkea. Aktiivisen työvoima- ja sosiaalipolitiikan viitekehyksessä keskeiseksi tavoitteeksi on asetettu työttömien asiakkaiden uudelleen työllistäminen työmarkkinoille ja työvoimapoliittiset toimenpiteet ovat keskeinen keino tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kuitenkin työllistämistoimenpiteiden vaikutuksista aikuissosiaalityön asiakkaisiin tiedetään tällä hetkellä varsin vähän.