Vanhoillislestadiolainen herätysliike murroksessa : henkilöhahmotutkimus Pauliina Rauhalan teoksesta Synninkantajat - Lirkki, Mervi (2020)
Tutkielmani aineistona on Pauliina Rauhalan teos Synninkantajat, joka käsittelee fiktiivisen romaanin keinoin vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä ilmenneitä epäkohtia ja vallankäyttöä. Kohdistan tutkimukseni romaanin runsaisiin intertekstuaalisiin aineksiin, jotka määrittävät henkilöhahmoja. Samalla intertekstuaaliset ainekset vaikuttavat affektiivisesti lukijaan ja rakentavat vanhoillislestadiolaisuudesta muodostuvaa käsitystä.