Operaatio E.F. otsikoissa : suomalaisen ja englanninkielisen lehdistön uutisointia Liinahamarin ja Kirkkoniemen pommituksista 31.7-31.8.1941. - Hepola, Teemu (2017)
Keskiviikkona 30. heinäkuuta 1941, Englannin kuninkaallinen laivasto toteutti operaatio E.F.:n, jonka kohteina olivat Kirkkoniemen ja Liinahamarin satamat. Operaation tarkoituksena oli aiheuttaa tuhoja saksalaisia huoltoaluksia kohtaan jotka toimivat Liinahamarin ja Kirkkoniemen satamissa, mutta hyökkäyksen aiheuttamat vahingot jäivät vähäpätöisiksi. Kuninkaallisen laivaston virallisen raportin mukaan operaatio epäonnistui selvästi, johtaen suuriin tappioihin.