Haittaohjelmantunnistustekniikat Android-käyttöjärjestelmäympäristössä - Urtamo, Kimmo (2020)
Ihmisten siirtyminen älypuhelinten käyttöön on johtanut niille julkaistujen haittaohjelmien valtavaan kasvuun. Tämä tutkielma tarkastelee Android-järjestelmälle kehitettyjä haittaohjelmantunnistuskeinoja ja suorittaa testejä vapaasti saatavilla tunnistusjärjestelmillä. Androidilla keinojen kehitys on seurannut tietokoneiden vanavedessä, siirtyen koodin tarkastelusta sovellusten suorittamiseen. Tulevaisuudessa koneoppiminen sekä neuroverkot tulevat olemaan yhä suuremmassa osassa. Tunnistusjärjestelmätestien tulokset olivat ristiriitaisia. Havaittiin, että johtopäätösten teko vaatii järjestelmien palauttaman tiedon jatkojalostusta.