Kuolemankulttuurin kuvasto Vogue-lehden naisten surupukuja koskevissa artikkeleissa vuosina 1892–1914 - Rohde, Oona (2020)
Taidehistorian oppiaineen kandidaatintutkielmassa analysoidaan naisten surupukeutumisen kuvallisia esityksiä ja tekstualisointeja Vogue-lehdessä vuosina 1892–1914. Tutkielmassa eritellään sitä, miten Vogue-lehti opastaa lukijoitaan surupukeutumiseen ja -etikettiin. Havainnot kytkeytyvät pohdintaan siitä, millaisia diskursseja surupukeutumisesta ja suruetiketistä Voguen artikkeleissa tuotetaan ja kuinka ne suhteutuvat muutoksiin kuolemalle ja surulle annettuihin merkityksiin länsimaisessa kulttuurissa.