Yliopiston viestintätieteiden opiskelijoiden vuorovaikutusosaaminen ja sosiaaliset verkostot : viestintätieteiden opiskelijoiden käsityksiä omasta vuorovaikutusosaamisesta ja sosiaalisista verkostoistaan - Haapoja, Markus (2020)
Tässä tutkielmassa vertailtiin yliopiston viestintätieteiden opiskelijoiden käsityksiä omasta vuorovaikutusosaamisesta kasvokkain ja teknologiavälitteisesti ja mitattiin näiden osa-alueiden yhteyttä. Lisäksi mitattiin vuorovaikutusosaamisen yhteyttä sosiaalisten verkostojen laajuuteen ja laatuun eli siihen, kuinka tyytyväisiä omaan sosiaaliseen verkostoon oltiin. Tutkimus oli määrällinen ja toteutettiin verkkokyselynä tehtynä itsearviointina. Yhteyksiä mitattiin korrelaatioanalyysin avulla. Tutkimukseen osallistui 44 Jyväskylän yliopiston viestinnän alan opiskelijaa.