Juoksijan kontaktiajan arviointi kiihtyvyysanturilla - Kananen, Jesse (2020)
Tässä tutkielmassa selvitettiin juoksijan kontaktiajan arviointia kenkään kiinnitettävän kiihtyvyysanturin datasta. Tutkielma noudatti suunnittelutieteellisen tutkimuksen paradigmaa. Arvioiminen suoritettiin luokitteluongelmana satunnaismetsäalgoritmilla. Luokittelija tunnisti kontaktihetket 88,2 % tarkkuudella. Kaikkiaan kontaktihetkistä 76,9 % luokiteltiin oikein. Estimoiminen sopivalla sovellutuksella on mahdollista. Tutkielma antaa suuntaviivat, joilla mallin kaltaista ratkaisua voi soveltaa käytännössä