CIO:n rooli organisaation muutosjohtamisessa - Löllö, Aleksi (2020)
2000-luvulla informaation määrä on jatkuvassa kasvussa ja se aiheuttaa jatkuvasti nopeampaa muutosta maailmassa. Suurin määrä muutoksista koskee teknologiaa ja organisaatioissa IT-osastoja. Tässä tutkielmassa pyritään selvittämään, miksi muutosta tapahtuu ja millainen rooli tietohallintojohtajalla on muutosjohtamisessa. Tämä kandidaatin tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. CIO:lla huomattiin olevan suuri rooli muutosjohtamisessa ja to-dettiin muutoksen tuovan paljon vastuuta sekä haasteita koko organisaatiolle, sekä varsinkin IT-osastolle. Muutoksen syitä sekä niiden tuomia haasteita pys-tyttiin selittämään yleisellä tasolla. Pystyttiin myös avaamaan CIO:n roolia yleisesti sekä rooliin vaadittua kompetenssia sekä rooliin vaikuttavia voimia.