Kuortaneen poliittinen kulttuuri 1920-1930-luvulla - Toppari, Eveliina (2020)
Suomen itsenäistymisen alkuvuosikymmeninä suomalainen sisäpoliittinen suuntautuminen haki paikkaansa sisällissodan jälkiseurausten keskellä. Etelä-Pohjanmaalla iloittiin sisällissodan voitosta, maakunnan ollessa hyvin pitkälle porvarillinen. Kuortaneen kunta ei ollut poikkeus, sillä Kuortane identifioitui hyvin vahvasti oikeistolaisena, mutta ennen kaikkea porvarillisena kuntana, jossa sosialismille ei juurikaan ollut tilaa.