Tekoälypohjaiset teknologiat verkkokauppojen markkinointiaktiviteeteissa - Siekkinen, Ella (2020)
Tämä kirjallisuuskatsauksena toteutettu kandidaatintutkielma pyrkii vastaamaan kahteen tutkimusongelmaan: mitä tekoälypohjaisia teknologioita verkkokaupat käyttävät markkinoinnissa ja minkälaisiin markkinointiaktiviteetteihin näitä teknologioita käytetään. Toisessa luvussa käsitellään tekoälypohjaisia teknologioita, joita verkkokauppojen markkinointiaktiviteeteissa käytetään. Näitä ovat koneoppiminen ja syväoppiminen sekä massadata ja data-analyysi. Koska usein käytetään näiden tekoälyn osa-alueiden yhdistelmää, käydään toisen luvun lopussa läpi esimerkki, jossa esitellään, minkälaisessa prosessissa nämä voivat tehdä yhteistyötä. Kolmannessa luvussa käydään läpi, minkälaisiin markkinoinnin aktiviteetteihin näitä teknologioita käytetään. Näitä aktiviteetteja ovat segmentointi ja kuluttajien profilointi, hinnoittelu, kohdennettu markkinointi, hakusanamainonta ja bannerimainonta. Tekoälypohjaisten teknologioiden ottaminen osaksi markkinointia tuo monenlaisia liiketoiminnallisia hyötyjä ja luo suurta kilpailuetua verkossa toimiville yrityksille.