“Mä en näytä kenellekään ovea, mä vaan haluun avata ne kaikki” : haastattelututkimus maskuliinisuuden diskursseista feministimiesten puheissa - Liukko, Katri (2020)
Tutkielmani käsittelee maskuliinisuuden diskursseja nyky-yhteiskunnassa sekä niiden esiintymistä feministimiesten puheissa. Sukupuoliroolit puhuttavat yhteiskunnassa paljon, ja myös vallalla oleva mieskuva on usein esillä julkisessa keskustelussa. Paneudun tutkimuksessani siihen, millainen kuva miehestä ja maskuliinisuudesta vallitsee, miten se rakentuu ja kuinka se mahdollisesti on muuttunut ajan saatossa. Tutkimuskysymykseni ovat: 1. Millaisia maskuliinisuusdiskursseja feministimiesten puheissa nousee esille? 2. Miten nämä diskurssit ovat suhteessa hegemonisen maskuliinisuuden käsitteeseen? Aineisto on kerätty haastattelemalla viittä itsensä feministiksi identifioivaa miestä. Haastattelut ovat teemahaastatteluja, joissa kaikilta on kysytty samat kysymykset, mutta keskustelun on myös annettu edetä vapaamuotoisesti.