"Ilman sosiaalista mediaa meitä ei ole oikein olemassa” : tarkastelussa Ylen omien verkkoalustojen ja sosiaalisen median alustojen suhde - Niemi, Liisa (2020)
Sosiaalisen median merkitys on korostunut toimituksissa viime vuosina mediaorganisaatioiden kamppaillessa nuorten yleisöjen huomiosta. Myös julkisen palvelun mediat, kuten Yleisradio, ovat vahvasti läsnä eri sosiaalisen median alustoilla. Julkisen palvelun medioilla on kannettavanaan yhteiskunnallinen vastuu, mutta alustoille levittäytyessään ne joutuvat myös sopeutumaan alustojen toimintalogiikkaan.