Vuxnas studiemotivation för svenska vid ett medborgarinstitut i Mellersta Finland - Rantanen, Laura (2020)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää, mikä motivoi ruotsin aikuisopiskelijoita opiskelemaan ruotsia kansalaisopistossa suomenkielisessä kunnassa Keski-Suomessa. Tutkimus suoritettiin kyselylomakkeen avulla, ja tutkimukseen osallistui kolme eritasoista ruotsin kielen ryhmää Jyväskylän kansalaisopistossa keväällä 2020. Osallistujia oli yhteensä 40, joista kaikki olivat joko työelämässä tai eläkkeellä.