Musiikin käyttö vanhustyössä - Koivunen, Perttu (2020)
Tutkin tässä kandidaatin tutkielmassani sitä, kuinka musiikkia voisi käyttää osana vanhus- ja vapaaehtoistyötä. Käyn läpi eläkeliiton kustantamaa auttavaan vapaaehtoistyöhön tarkoitettua ohjekirjallisuutta sekä vertailen sitä aiheesta saatavilla olevaan tieteelliseen lähdemateriaaliin laadullisen sisällön analyysin keinoin. Syitä aiheenvalinnan tärkeydelle on monia. Vanhenevat ikäluokat joutuvat monesti laitos- ja sairaanhoidon piiriin ja hoito-olosuhteet ovat vaihtelevat rahallisten ja kulttuurillisten resurssien vuoksi. Olisi toivottavaa, että ihmiset voisivat elää mahdollisimman täysipainoista elämää myös elämänsä viimeiset vuodet. Musiikilla: soittamisella, laulamisella ja musiikin kuuntelulla on monia hyviä vaikutuksia ihmisen elämään. Kanditutkielmani tarkoituksena on tarkastella, kuinka musiikkia on ohjeistettu ja kuinka sitä voisi ottaa mukaan rikastuttamaan vanhustyötä nyt ja tulevaisuudessa.