Tietojärjestelmien hyödyntäminen markkinoinnin apuna - Aumakallio, Rasmus (2020)
Tämä tutkielma käsittelee markkinoinnin tietojärjestelmiä ja niiden käytöstä mahdollisesti saatavaa etua. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, mitä markkinoinnin tietojärjestelmät ovat ja kuinka niitä hyödynnetään. Tutkielma selvittää myös minkälaisia etuja tietojärjestelmien käyttö voi tuoda markki-nointiin. Tutkielman aluksi määritellään markkinoinnin käsite ja käydään läpi markkinoinnin prosessi. Seuraavana määritellään markkinoinnin tieto-järjestelmä ja pohditaan mitä etuja voidaan saavuttaa. Tutkielma on tehty kirjallisuuskatsauksena. Markkinoinnin tietojärjestelmillä pyritään saavuttamaan kilpailuetua muihin nähden. Kilpailuetua saavutetaan paremmalla tiedon keräämisellä ja hallinnalla. Kerätystä informaatiosta luodaan analyyseja, joiden pohjalta pyritään luomaan toimivia markkinointisuunnitelmia.