Digitaalinen transformaatio haastaa organisaatiot ketteryyteen ja jatkuvaan oppimiseen - Vitikka, Minja (2020)
Viimeisten vuosien aikana digitaalinen transformaatio on noussut ajankohtaiseksi teemaksi organisaatioissa ja tietojärjestelmätieteen tutkimuksessa. Ilmiön taustalla on teknologian kehittymisen vauhdittama yhteiskunnan digitaalinen murros, joka haastaa organisaatioita digitaalisen transformaation matkalle. Digitalisaation myötä organisaatiot kohtaavat jatkuvia uudistumisen haasteita, jotta ne pysyisivät kilpailukykyisinä nyt ja tulevaisuudessa yhä nopeammin muuttuvassa kompleksisessa maailmassa. Digitaalisen teknologian nähdään usein olevan vain osa monimutkaista kokonaisuutta, joka uudistumispaineessa kamppailevien organisaatioiden täytyy ratkaista säilyttääkseen kilpailukykynsä. Vaikutukset ulottuvat kaikkialle organisaatiossa uudistaen myös työn tekemisen ja organisoitumisen malleja. Ketterän toiminnan ja lean-ajattelun periaatteet ovat osoittautuneet toimiviksi tavoiksi menestyä kompleksisten ongelmien parissa jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristöissä. Lisäksi tarvitaan myös epävarmuutta ja epäonnistumisia sallivaa kokeilukulttuuria, jatkuvaa oppimista ja kykyä uudistua. Tutkimuksen kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan moniteoreettisen linssin läpi digitaalisen transformaation, ketteryyden ja jatkuvan oppimisen teemoja, joiden pohjalta muodostettiin tutkimusmalli ja määriteltiin tutkimuskäsitteet. Tutkimuksen empiirinen tiedonhankinta toteutettiin läpikäymällä ja analysoimalla Digitalist Network -osaamisyhteisön tapahtumien asiantuntijapuheenvuorojen videotallenteet vuosilta 2015-2017. Tutkimus selkeytti digitalisaatioon liittyvien käsitteiden määritelmiä sekä auttoi ymmärtämään ilmiön laaja-alaisia vaikutuksia organisaatioille. Moniulotteisena ja kompleksisena ilmiönä digitalisaatio mahdollistaa paljon, mutta myös siihen vastaaminen vaatii organisaatiolta muutoskyvykkyyttä ja uudenlaisia käytäntöjä. Jatkuva oppiminen on välttämätöntä henkilöstön, tiimien ja organisaation tasolla. Organisaatioiden johdon tulee ymmärtää digitaalisen transformaation laaja-alaisuus, joka vaatii koko organisaation sitoutumista ja tukea ketteryyteen. Tämä edellyttää linjaamista ja uusia käytäntöjä johtamiseen. Tiimi- ja yksilötasolla korostuu itseohjautuvuus, jota tukee valmentava johtaminen. Yhteenvetona voidaan todeta, että digitaalinen transformaatio todella haastaa organisaatioita oppimaan jatkuvaa uudistumista, joustavia käytäntöjä ja toiminnan ketteryyttä.