Järjen tuho ja nousu : Max Horkheimerin välineellisen järjen käsite Jürgen Habermasin kommunikatiivisen rationaalisuuden kautta tarkasteltuna - Manninen, Tuomas (2017)
Tutkielmani pureutuu Max Horkheimerin välineellisen järjen käsitteeseen Jürgen Habermasin kommunikatiivisen järjen kautta. Työni jakautuu kahteen osaan, joista ensimmäinen koostuu Horkheimerin välineellisen järjen kritiikin esittelystä. Toisessa osassa taas täydennän ja kritisoin Horkheimerin teoriaa Habermasin kommunikatiivisen rationaalisuuden teorian kautta.