Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintäkokemukset liikunnassa ja urheilussa - Ylönen, Alejandro (2020)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia syrjintäkokemuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä oli liikunnassa ja urheilussa. Tutkimuksen tein laadullisena ja valitsin fenomenologis-hermeneuttisen tutkimusotteen. Tutkimusaineistoa työstin aineistolähtöisellä sisällönanalyysillä. Tämän tutkimuksen aineisto on osa suurempaa aineistoa, joka on kerätty vuonna 2011 verkkokyselynä. Verkkokyselyyn johtanutta linkkiä jaettiin yli 40 yhteistyöorganisaation kautta. Oma tutkimusaineistoni koostui verkkokyselyn avointen kysymysten vastauksista. Tietoteknisistä syistä johtuen avointen vastausten pituus oli rajoitettu 1024 merkkiin. Merkkimääränä 1024 on vähän ja se on osaltaan vaikuttanut vastausten muotoon. Lopullinen aineisto koostui 45 vastauksesta. Aineiston koko oli seitsemän sivua ja 1800 sanaa fontin ollessa Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Vastaajia oli 37, joista kolme kuuluivat sukupuolivähemmistöön. Nuorin vastanneista oli 16-vuotias ja vanhimmat 50-vuotiaita.