Ruutuajan yhteys koettuun oireiluun 7.- ja 9.-luokkalaisilla nuorilla : WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia 2014 - Munukka, Minna (2020)
Ruutuaikaa saisi suositusten mukaan olla 7 - 18-vuotiailla korkeintaan kaksi tuntia päivässä ja yli kahden tunnin mittaisia istumajaksoja tulisi välttää. Liiallinen ruudun ääressä istuminen on tutkitusti yhteydessä tuki- ja liikuntaelimistön kipuihin, päänsärkyyn ja univaikeuksiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko päivittäisellä ruutuajalla yhteys 7.- ja 9. luokkalaisten tyttöjen ja poikien koettuun oireiluun: selkäkipuun, niska-hartiakipuun, päänsärkyyn, päiväväsymykseen ja unettomuusoireisiin.