Aktiivisesti urheiluseurassa liikkuvien 7-10-vuotiaiden lasten kokemuksia vanhempien tuesta heidän liikkumistaan kohtaan - Huhtala, Viivi (2020)
Vanhemmilla on suuri vaikutus lasten liikuntatottumusten omaksumiseen. Vanhemmat pystyvät omalla asenteellaan, esimerkillään ja teoillaan joko tukemaan lasten liikuntaa tai pahimmassa tapauksessa ehkäisemään sitä. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena onkin tarkastella urheiluseurassa liikkuvien lasten kokemuksia vanhempien tuesta heidän liikkumistaan kohtaan. Tutkimuksessa tarkastelen lasten kokemuksien lisäksi myös heidän liikuntatottumuksiaan sekä vanhempien liikuntataustan ja esimerkin vaikutusta lasten liikkumiseen.