Asuntojen hintakehityksen heijastuminen kasvukeskusten välillä Suomessa - Nagy, Aarni (2020)
Tutkielma antaa tukea laajalle kansainväliselle kirjallisuudelle asuntojen hintojen heijastumisesta kaupunkien välillä. Heijastevaikutusta tutkitaan Helsingin, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun välillä. Nämä neljä kaupunkia ovat väkimäärältään tulevaisuudessa kasvavia keskuksia, joiden asuntomarkkinakehityksellä on vaikutusta sekä toistensa, että ympäröivien maakuntien hintakehitykseen. Empiirissä osuudessa käytetään VAR -ja VEC-malleja ajanjaksolle 1995Q1- 2019Q3 sekä erikseen ajanjaksoille 1995Q1-2008Q3 ja 2008Q4-2019Q3. Tutkielma antaa tukea aikaisemmille havainnoille, että hintojen heijastumisen voimakkuus ja suunta alueiden välillä ei ole vakiota, vaan vaihtelee ajan myötä.