"Kiinnitetään nuoriin erityistä huomiota" : teemoittelu ja retorinen diskurssianalyysi 2000-luvun hallitusohjelmien nuorisoteemoista - Järvikangas, Iida (2020)
Tutkimuksen tuloksena oli kaksitoista nuorisoteemaa, joiden lisäksi käsittelin nuorten ohjauksen omana teemana omassa luvussaan. Toisaalta nuorista ja nuoruudesta muodostui hallitusohjelmien perusteella kuva tulevaisuuden toivoista, aktiivisista ja osaavista kansalaisista, jotka siivittävät Suomea kansainväliseen menestykseen. Toisen näkökulman perusteella nuoret kuvailtiin ryhmänä, joka tarvitsee yhteiskunnan hallintaa ja huomiota, jotta heidän mahdollinen potentiaalinsa voitaisiin joskus saada yhteiskunnan käyttöön.