Teacher perceptions of integrating EFL into primary-level Multidisciplinary Learning Modules - Christou, Andria (2020)
Suomalaisen koulureformin myötä vuoden 2014 perusopetuksen opetussuunnitelma (POPS 2014) esitteli monialaiset oppimiskokonaisuudet (MOK), jotka määritettiin osaksi jokaisen peruskoulun jokavuotista opetusta. Monialaisten oppimiskokonaisuuksien tarkoituksena on olla keino toteuttaa eheyttävää opetusta, jonka opetussuunnitelmassa kuvataan olevan osa perusopetuksen yhtenäisyyttä tukevaa toimintakulttuuria. Käytännössä tarkoituksena on toteuttaa teemapohjaista opetusta tai ns. ilmiöopetusta, joka yhdistää usean oppiaineen sisältöjä, tavoitteenaan opettaa oppiainekohtaisten sisältöjen lisäksi myös laaja-alaisia opetussuunnitelmaan merkittyjä tavoitteita, kuten monilukutaitoa ja ryhmässä työskentelyn taitoja. Monialaisten oppimiskokonaisuuksien keskeisin tavoite on auttaa oppilaita yhdistämään eri tiedonalojen tietoja ja taitoja hahmottaakseen mielekkäitä kokonaisuuksia, jotka kuvastavat todellisessa maailmassa ja ympäristössä ilmeneviä ilmiöitä. Lisäksi niiden tarkoituksena on auttaa oppilaita vastaamaan todellista maailmaa ja heidän arkielämää koskeviin kysymyksiin. Tutkimusten mukaan eheyttävä opetus lisää motivaatiota oppimista kohtaan sekä oppimisen mielekkyyttä, mutta itse monialaisia oppimiskokonaisuuksia ei ole vielä uutuudessaan kunnolla tutkittu.